Blognyitóó!

 2010.11.07. 12:37

 

Sziasztok!!

Ez a blog,mint ahogy az oldalhasábban is írva vagyon,a "Kétszer kettő néha öt!"elnevezésű extrém téli tájékozódási túra információs oldala lesz.Minden lényeges és lényegtelen adat fel fog kerülni ide,és lehet kérdezni is,amit csak tetszik.Az oldalt a túráig napi szinten nézzük,és igyekszünk minden kérdést megválaszolni.

De hadd írjak mindenekelőtt a túra jellegéről pár szót.

Ez egy tájékozódási rendezvény,ahol a résztvevők nincsnenek tisztában a túra útvonalával,csupán a körülbelüli úthosszal és szinttel.

5 hegyről szól az egész,ezeket kell sorban felkeresni.A rajt pillanatában a bátor résztvevők megtudják az első felkeresendő hegy nevét,amire szépen elbandukolnak,és ott a mosolygós pontőr közli velük a második hegy nevét,és így tovább.

A túra nehézségét az adja,hogy télen van,és a tervek szerint az útvonalon NEM lesz szolgáltatás. 

Két résztáv lesz,az egyik a 

Hosszú.

Ez 100-110 kilométer,és a szint bőven 4000 méter feletti.Ha befigyel egy térdig érő hó,ez bizony elég nehéz lesz.Szintidő nincs,de a cél vasárnap délben,tehát 26 órával a szombat délelőtt 10 órási tömegrajt után bezár.Ez az idő(26 óra) akkor érvényes,ha nincs,vagy csak annyi hó van,ami még nem gátolja nagyon a haladást.Néhány centire tessék gondolni.A cél nyitvatartása maximum 6 órával meghosszabodhat,amennyiben azt a hó és/vagy időjárási viszonyok indokolttá teszik.De ez annyira helyzetfüggő,inkább hagyjuk is.

a másik résztáv a  

Rövid.

Ez jóval humánusabb,30-40 kilométer közötti úthosszal,és maximum 1500 méter szinttel.Ez a táv egyszerre rajtol a hosszúval,de szombat este 22:00kor bezár a célja.Extrém időjárás esetén is is változhat a célnyitvatartás,bár ez a 12 óra amúgy is elég sok.A tematika ugyanaz,5 ismeretlen csúcs.

És akkor a dátum:

2011.02.19-20.

 

A rajt-célnak otthont adó Kovács Villáért köszönet illeti Wehner Gézát.

Itt (a villában) a túra előtt és után díjmentes szállás és pihenési lehetőséget biztosítunk a résztvevőknek,de hálózsákot és polifoamot azért hozzatok,mert a helyek korlátozottak.A Villát a tervek szerint vasárnap este elhagyjuk (hétfő azért munkanap =( )

Ennyit a bemutatkozásról,szeretettel várunk minden kedves vállalkozó szellemű őrültet és kevésbé őrültet a csodálatos téli Zemplénbe!

a Rendezőség nevében:

 

Kovács Dániel Márton ( vaddino )

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszerketto.blog.hu/api/trackback/id/tr172430196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2010.11.15. 22:23:28

Csúcs! Már csak meg kell oldani, hogy ott lehessünk! Sok sikert a szervezéshez!
süti beállítások módosítása